06-19066949 info@speeltuingewoonbuitenoverloon.nl | Adres speeltuin: Museumpark 1 te Overloon

Voorzitter Speeltuin Gewoon Buiten gaat op bezoek bij Minister van gehandicaptenzaken

Na de overwinning met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit editie Noord-Brabant stond op 18 februari een bezoek aan de minister Rick Brink van gehandicaptenzaken op de agenda. Renuka en Marco vertelden de minister van alles over de samenspeeltuin en de combinatie met het leren op locatie door jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. De Minister is onder de indruk en wil graag een keer opnames komen maken in de speeltuin, aangezien dat het ontwikkelen van samenspeeltuinen door het hele land 1 van zijn 3 speerpunten is. Het is namelijk zo dat 1 op de 10 speeltuinen een samenspeeltuin is en dat moeten er toch minstens 5 van 10 worden en het liefst natuurlijk 10 van de 10, maar daar is flink wat geld voor nodig.

Verder heeft de stichting vorige week €270 ontvangen van de Katholieke VrouwenOrganisatie van Overloon gekregen. Zij hielden een collecte tijdens hun jaarlijkse ledenvergadering. Dankzij de NSGK-plusregeling wordt dit bedrag met 50% verhoogd en kan de stichting een bedrag van €405 op haar rekening verwachten.

De lege flessenactie van de jumbo Walraven Boxmeer heeft €152 opgebracht en ook dit wordt opgehoogd met 50% door de NSGK plusregeling.

Daarnaast kwam ook het goede nieuws dat NSGK het gewonnen bedrag van €2500 van de KNHM ophoogt met 50%. Dit zijn erg leuke cadeaus van NSGK.

Ook het Hofke in Overloon kwam met een leuke verrassing. Zij hebben behoorlijk wat planten gesponsord voor de speeltuin, die de jongens op korte termijn in de grond mogen gaan zetten onder begeleiding van de leerkracht en enkele vrijwilligers. Tevens kwam Johan Schneider met de leuke verrassing dat hij een nieuwe voelmuur heeft gemaakt, destijds was deze vernield en nu hebben we dus een nieuwe.

Bovendien heeft het bestuur allerlei aanvragen uitgezet bij fondsen voor nieuwe speeltoestellen/speelgelegenheden. Alle beren die er op de weg zaten voor en tijdens de komst van de speeltuin hebben geleid naar een mooie bestemming in het museumpark en deze bestemming wordt steeds mooier.

Tot slot hebben er vorige week opnames in de speeltuin plaatsgevonden voor de Landelijke finale tijdens het doe je samen festival in Amersfoort. Vanaf 5 maart is ons filmpje te zien op de site van www.kernmetpit.nl onder het kopje Noord-Brabant. Op dit filmpje kan dan massaal gestemd gaan worden en dat is ook de bedoeling want op 28 maart staat de stichting in de Landelijke finale en strijdt ze tegen de andere provincies. Er zijn die dag weer leuke prijzen te winnen en ook een publieksprijs. Wij roepen bedrijven in het Land van Cuijk op om ons cadeaubonnen te sponsoren die wij kunnen aanbieden als prijsje aan bezoekers van het festival die onze stand bezoeken. Wij willen op die dag bezoekers uitnodigen om de speeltuin/het Land van Cuijk te bezoeken. Bedrijven die interesse hebben, kunnen een mail sturen naar info@speeltuinboxmeer.nl  

Kortom samen maken we met elkaar onze wereld een beetje mooier.

Ga naar de inhoud