06-19066949 info@speeltuingewoonbuitenoverloon.nl | Adres speeltuin: Museumpark 1 te Overloon

Opening zandwatertafel in speeltuin Gewoon Buiten Overloon

Op zaterdag 17 juni was het dan eindelijk zover: de opening van de zandwatertafel in Speeltuin Gewoon Buiten! De speeltuin biedt alle kinderen de mogelijkheid om lekker buiten te spelen in een veilige omgeving en met de komst van de zandwatertafel is er nóg meer te beleven voor de jonge bezoekers, welk kind wil er nu niet kliederen met zand en water?

De zandwatertafel is een unieke speelplek waar kinderen kunnen spelen met zand en water. Kinderen kunnen hiermee eindeloos spelen en ontdekken. Het is een geweldige manier om kinderen te laten experimenteren en te leren over de eigenschappen van water en zand.

Om de opening van de zandwatertafel te vieren, had het bestuur een speciaal programma opgesteld. Er waren verschillende spelletjes en activiteiten georganiseerd. De aanwezige kinderen, ouders en vrijwilligers waren enthousiast over de nieuwe aanwinst. Het is een mooie toevoeging aan de speeltuin en zorgt voor een nog leukere speelervaring voor de kinderen.

Sponsors zandwatertafel

De geldsponsors/sponsors in diensten zijn: de Postcode loterij, Robbert Vlendre, Bonn Bronboringen, Verjaardagenactie Overloon, Laarakkers, Elasun Cuijk, J Hubers, Keunen en Kiwanis. De vrijwilligers die heel veel uren gestoken hebben in de voorbereiding en uitvoering zijn Twan Jilissen, Marco Vdf Verhoeven en Renuka Vdf de Kunder

De Sponsors van de samenspeeldag zijn: Plus Verbeeten Overloon (boodschappen), Het Gehandicapte kind (speeltuinbende oprichten en activiteiten organiseren), Versleijen Projects & events Group Bv (oud Hollandse spellen) Maay drukwerk (flyers) en Gall & Gall (cadeaubonnen voor vrijwilligers.)

Speeltuin Gewoon Buiten in Overloon is een echte aanrader (voor gezinnen met) kinderen. Naast de nieuwe zandwatertafel zijn er nog veel meer leuke speeltoestellen en activiteiten te vinden. Het is een heerlijke plek om een dagje door te brengen, lekker te spelen, picknicken en te ontdekken. De speeltuinbendeleiders zijn met spoed op zoek naar kinderen die bendelid willen worden van de speeltuinbende. Wil jij meedenken over coole activiteiten op de samenspeeldagen die iedere maand willen plaatsen en vind jij ook dat kinderen met en zonder beperking samen horen te spelen, meld je dan aan via onze website of onze facebookpagina of via het volgende nummer te bellen: 0619066949

Daarnaast zal op zaterdag 15 juli het vijfjarig bestaan van de speeltuin gevierd worden, noteer jij ook deze datum in je agenda? Dit gaan we natuurlijk groots vieren. Wij rekenen op jouw komst.

Speeltuin Gewoon Buiten lijkt op het eerste gezicht ‘maar’ een speeltuin. Kijk goed en je ziet dat de speeltuin in Overloon veel meer is. Het is een ontmoetingsplek/speelplek voor kinderen met en zonder beperking. Natuurlijk staan er schommels, maar ook een speciale ouder-kind schommel, een rolstoelvriendelijke zandbak, een rolstoeldraaimolen. Even verderop staan klimrotsen, ook te beklimmen voor kinderen met een beperking, een muziekpaadje en een voor iedereen toegankelijk podium. Sommige speeltoestellen zijn echte innovaties. ‘Mijn droom was een gratis plek waar iedereen welkom is, waar kinderen met en zonder beperking samen spelen, waar het niet gaat om ik-ik-ik en waar niemand buitengesloten wordt’, vertelt Renuka de Kunder, grote kracht achter speeltuin Gewoon Buiten.

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/ of op de website van gewoon Buiten op www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl

Ga naar de inhoud