06-19066949 info@speeltuingewoonbuitenoverloon.nl | Adres speeltuin: Museumpark 1 te Overloon

Opening zandwater tafel en samenspeeldag op 17 juni bij speeltuin Gewoon Buiten

Zoals jullie wellicht gezien of gehoord hebben, is het tijd voor uitbreiding in de speeltuin.

De speeltuin is een zandwater tafel rijker. Het bleek nog niet zo simpel om deze in de speeltuin te krijgen. Hier hebben vele sponsors-vrijwilligers een bijdrage aan geleverd, wie dat zijn, zullen we na de opening in een artikel benoemen als een vorm van dank je wel. Vele kinderen kwamen regelmatig vragen wanneer de zandwatertafel zou komen en dat is gaaf.

Naast de opening, zullen we ook die dag een samenspeeldag organiseren en van hieruit willen we een lokale speeltuinbende op gaan richten. Wij hebben van NSGK, het gehandicapte kind een subsidie toegekend gekregen van €6850 om samenspeeldagen te gaan organiseren en een lokale speeltuinbende op te richten.

Wat is een lokale speeltuinbende?

De Speeltuinbende is een actieve club van stoere kinderen met en zonder beperking, iedereen is welkom. Wij zetten ons lokaal in voor een omgeving in dit geval in de speeltuin waar ieder kind onbezorgd buiten kan samen spelen met kinderen uit de buurt. Onze rol is het verbinden, ondersteunen en inspireren van kinderen en hun ouders om dit voor elkaar te krijgen.

Sluit je ook aan bij de bende!

Spreekt het bovenstaande je aan en hou je van buitenspelen? Vind je ook dat alle kinderen lekker samen moeten kunnen spelen? Sluit je dan nu aan bij de bende met je (hele) familie! Wij zoeken ouders en-of kinderen om zich aan te sluiten bij ons en bendelid te worden.
Door bendelid te worden, dragen jij en je gezin bij aan een samenspeelcultuur waar alle kinderen gelijk zijn, erbij horen en een leuke tijd met elkaar hebben. Ieder kind, met of zonder handicap voelt zich welkom. We houden je dan op de hoogte van alle coole activiteiten die we doen. We vergaderen zo nu en dan, organiseren coole activiteiten en we maken er samen een leuke speeltijd van.

Op zaterdag 17 juni is de aftrap. Kom je dan ook kijken of je bendelid wil worden of weet je dit nu al, meld je dan aan via www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl of stuur een bericht naar info@speeltuingewoonbuitenoverloon.nl .Op 17 juni is er gelegenheid om mee te doen aan een speurtocht en kun je meedoen aan allerlei oud Hollandse spelletjes.

Kortom op 17 juni gaan we samen de zandwatertafel openen, kun je meedoen aan een speurtocht en aan oud Hollandse spelletjes meedoen en gaan we met kinderen en ouders een lokale speeltuinbende oprichten. Hoe leuk is dit? Spreekt dit jou aan, wees dan op zaterdag 17 juni om uiterlijk 12 uur in de speeltuin, we starten dan met de opening en dan wordt de rest van het programma nader uitgelegd. Het belooft in ieder geval heel gezellig te worden.

Heb jij op 17 juni nog niks te doen en zou je ons willen ondersteunen als vrijwilliger door bijvoorbeeld bij een spelletje te willen staan, neem dan even contact met ons op. Wij zoeken nog vrijwilligers.

Daarnaast zal op zaterdag 15 juli het vijfjarig bestaan van de speeltuin gevierd worden, noteer jij ook deze datum in je agenda? Dit gaan we natuurlijk groots vieren. Wij rekenen op jouw komst.

Heb jij ook wensen voor de speeltuin, deel jouw wens met ons en verzamel lege flessen en lever deze in bij de Plus in Vierlingsbeek, dit kan nog tot eind juni. Van de opbrengst kunnen wij de speeltuin nog verder uitbreiden en/of de speeltuin onderhouden.

Ga naar de inhoud