Gewoon Buiten blog pagina16-12-2019

Speeltuin Gewoon Buiten sluit het jaar met goed nieuws af.

De afgelopen weken werden de laatste speelelementen (de rotsen) in de speeltuin geplaatst en vonden de laatste inspecties plaats.

De afgelopen maand moest de voorzitter van stichting Recreatie en Meer verantwoording afleggen naar alle fondsen mbt de uitgaven. De fondsen waaronder, het oranjefonds, NSGK en de provincie hebben akkoord gegeven voor de definitieve begroting en het dekkingsplan waarna zij over zijn gegaan tot de laatste uitbetalingen. Het bestuur kan nu enthousiast vertellen dat fase 1 nu definitief voltooid is, hoe mooi is het om het jaar 2018 met zulk mooi nieuws te mogen afsluiten?

 

Uiteraard is en blijft de speeltuin gratis, maar er zal in het voorjaar van 2019 iets unieks aanwezig zijn voor bezoekers voor het doen van vrijwillige bijdrages, dit is nu in de maak. Houdt u onze nieuwsbrief, mediaberichten, facebook en/of website in de gaten, wij kunnen uw steun uiteraard goed gebruiken!

 

Vanaf het nieuwe jaar gaat het bestuur aan de slag met de voorbereidingen voor fase 2 en gaat zij actief aan de slag met het binnen halen van financiële middelen voor fase 2. Fase 2 bestaat uit o.a. een rolstoelschommel, de fitnesstuin en een kabelbaan. Iedereen die zijn/haar financiële bijdrage hieraan wil leveren, kan contact opnemen met de voorzitter van de speeltuin door te mailen naar info@speeltuinboxmeer.nl of te bellen met 0619066949.

 

Verder zijn wij erg blij dat de speeltuin dit jaar geopend is en wij vele bezoekers hebben mogen ontvangen in de speeltuin. Wij bedanken alle bezoekers, sponsors en vrijwilligers voor het vertrouwen in ons.

Stichting Recreatie en Meer wenst iedereen fijne feestdagen en een sportief en speels 2019 en hoopt iedereen weer te mogen verwelkomen in de speeltuin in 2019. 

 


 

10-10-2018

Samenspeeltuin Gewoon Buiten krijgt buitengewoon bezoek:

 

Overloon:

 

 

 

Afgelopen woensdag 3 oktober was er een feestelijke happening in de speeltuin Gewoon Buiten. Nathalie van Eijndhoven van de provincie Noord-Brabant kwam samen met twee veerkrachtvloggers opnames/een vlog maken in de speeltuin. Met deze vlog willen zij andere mensen inspireren om ook zulke burgerinitiatieven op te starten. De vlog komt op dinsdag 9 oktober online.

 

 

 

Om 12 uur was het zover. De voorzitter, Renuka van Gaal, van de stichting recreatie en Meer mocht een rondleiding geven om te vertellen waarom onze speeltuin nu eigenlijk zo uniek is en zich een samenspeeltuin mag noemen. Even later kwam ook Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Leefbaarheid en cultuur langs. Ook hij was bijzonder geἲnteresseerd in ons project en heeft de voorzitter uitgenodigd voor een lunch op het provinciehuis.

 

 

 

Samen met de community Sterk Brabant en de provincie gaan we het dan o.a. hebben over de volhoudbaarheid van het project, want ja zoiets moois kan en mag niet verloren gaan.

 

 

 

Ook tijdens deze feestelijke happening liet het zonnetje haar gezicht zien en waren er vele bezoekers aanwezig. De bezoekers konden geschminkt worden, deelnemen aan activiteiten van Jac de Cock, koek en zuurtjes happen, pinjata slaan, oud-Hollandse spelletjes spelen met dank aan onze sponsor Outdoor Overloon etc. Er waren weer vele vrijwilligers en sponsors aanwezig om deze dag tot een succes te maken en dat maakt dat de speeltuin een ware community is geworden en met dank aan onze fotograaf Albert Hendriks kunnen we nagenieten van mooie foto’s.

 

 

 

Tot slot heeft Jeroen Weijmans van Groenkompas de eerste twee speel-en zitrotsen gebracht. Op deze rotsen kunnen kinderen klimmen, zitten en ook een potje dammen of een voetbalspel spelen. Deze unieke ontwerpen zijn zeker de moeite waard om te komen bekijken en er zullen er nog meer volgen.

 

Kortom de speeltuin wordt steeds unieker en is een community geworden waar iedereen welkom is. Verbondenheid is het sleutelwoord in onze samenspeeltuin en dat gaan we nu Brabantbreed en later ook landelijk uitdragen.

 

 

 

Denk groot maar laat de kleine dingen je gelukkig maken aldus de voorzitter van stichting Recreatie en Meer.

 


29-09-2018:

Overloon: Sinds de opening van 14 juli jongstleden, die 500 bezoekers trok, blijft het druk in de speeltuin. Er worden al kinderfeestjes gevierd, er komen grote groepen bezoekers, schoolreisjes zijn er ook al geweest…Gemiddeld komen er meer dan 750 bezoekers per week of het nu regent of niet. De speeltuin heeft namelijk voor ieder wat wils.

 

Na de opening zijn er nog verschillende speelelementen bijgekomen en als verrassing komen er nog speelrotsen waar je op kunt klimmen, zitten maar zeker ook spelletjes kunt doen zoals dammen met dank aan de unieke bijdrage van Groenkompas Vierlingsbeek. Ook hiermee zullen wij ons uniek maken en onderscheiden. Wellicht worden de eerste stenen op 3 oktober geplaatst. Nieuwsgierig houdt dan onze facebookpagina speeltuin Gewoon Buiten in de gaten.

 

3 oktober is namelijk een datum die je in je agenda moet noteren en dan is het ook zeker de moeite waard om de speeltuin te bezoeken. De provincie Noord-Brabant komt dan onze speeltuin bezoeken en opnames maken, omdat ze onder de indruk zijn van ons project. Ook komt de gedeputeerde van de provincie een werkbezoek brengen. De samenspeeltuin is namelijk het decor voor een unieke ontmoetingsplek waar verbondenheid het sleutelwoord is. Helaas is het woord samenspeeltuin nog niet vanzelfsprekend op Brabantbreed of landelijk niveau. Tijd om daar verandering te brengen en dat doen we in de week van de toegankelijkheid.

 

Op 3 oktober kunnen de kinderen geschminkt worden en allerlei activiteiten van Jac de Cock deelnemen. Het belooft een leuke en feestelijke middag te worden. We hopen u dan allemaal te zien en rekenen op uw komst.

 


12-09-2018:

 

Samenspeeltuin Gewoon Buiten nadert afronding fase 2:

 

Overloon: Buitenspelen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Want wie gehandicapt is, kan niet zo maar van de glijbaan, of op de schommel. Stichting Recreatie en Meer en Stichting Beperking zonder Drempels Land van Cuijk hebben een samenspeeltuin “Gewoon Buiten” in het leven geroepen en fase 1 is deze maand voltooid.

 

 

 

In de maanden juli en augustus konden de mensen hun lege flessen inleveren bij de Plus in Overloon. Afgelopen week kregen we te horen dat de opbrengst 254 euro is. Met dank aan de NSGK plusregeling wordt dit bedrag opgehoogd met 50% waardoor de totale opbrengst 381 euro is. Wij willen iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage.

 

 

 

In de maand augustus kon men ook de lege flessen inleveren bij de Jumbo in Boxmeer, de opbrengst is €209 euro en ook dit wordt opgehoogd door de NSGK-plusregeling waardoor de totale opbrengst €313,50 is.

 

 

 

In de week van 10 tot 28 september kunnen leden van de rabobank stemmen op stichting Recreatie en Meer. Alle stemmen zijn geld waard en kunnen wij goed gebruiken. Wij roepen dan ook alle Rabobankleden uit het Land van Cuijk en Maasduinen op om 2 stemmen op onze stichting Recreatie en Meer en 2 stemmen op stichting Beperking zonder Grenzen (inmiddels bekend als beperking zonder Drempels) uit te brengen.

 


Op 22 september viert stichting recreatie en Meer dat fase 1 zo goed als voltooid is.Je moet altijd zoeken dat het tijd is voor een feestje aldus de voorzitter van de stichting. We nodigen iedereen uit hierbij aanwezig te zijn. De activiteiten zullen gericht zijn op het thema herfst. De speeltoestellen zijn gratis te gebruiken. Voor deelname aan de herfstactiviteiten vraagt de stichting een bijdrage van €2,50 per kind, dit om extra geld bij elkaar te verzamelen voor de kosten van onderhoud. Het belooft een leuke dag te worden. Aanmelden kan via info@speeltuinboxmeer.nl Onder de inschrijvingen worden o.a. cadeaubonnen van de intertoys en auto’s van Max Verstappen verloot.  Dus reden genoeg om je aan te melden voor deze geweldige dag.

 

 

 

Tot slot zullen op woensdag 3 oktober afgevaardigden van de provincie Noord-Brabant een bezoek brengen aan de speeltuin. Er zal tussen 12 en 17 uur een vlog gemaakt worden. De vlog/opname gaat over verhalen van krachtige mensen en teams die samen een maatschappelijk vraagstuk aanpakken en dat hebben we met elkaar voor elkaar gekregen. Komen jullie dan ook een bezoek aan de speeltuin brengen, want we willen graag laten zien aan de rest van o.a. Brabant hoeveel gebruik er wordt gemaakt van onze samenspeeltuin. Het Land van Cuijk is immers een dagattractie rijker. Hiermee kunnen we andere mensen inspireren om ook soortgelijke initiatieven te starten. Het mooie is dat deze datum valt in de week van de toegankelijkheid.
Van 1 tot en met 6 oktober vindt de Nationale Week van de Toegankelijkheid plaats. Het thema is dit jaar ‘Lekker vrij’, waarbij vooral wordt gekeken naar hoe en waar mensen met een beperking hun vrije tijd kunnen doorbrengen.

 

 

 

De entree is natuurlijk gratis.

 

 

 

Zien we jou ook op beide evenementen? Tot dan!

 


11-08-2018

 

Samenspeeltuin Gewoon Buiten Land van Cuijk nader fase 2

 

Overloon:  Na de succesvolle opening, valt het op hoeveel bezoekers de speeltuin nu al trekt. Naast bezoekers uit Overloon, Vierlingsbeek en Boxmeer, komen er ook vele bezoekers uit Venray, Gennep, Rijkevoort en er komen ook mensen uit de hoek van Merselo. Hoe gaaf is dit?

 

De speeltuin is twee maanden eerder open gegaan dan gepland. Hierdoor konden we na de opening ook nog bezoekers verrassen met speelelementen die er tijdens de opening nog niet waren zoals twee veerwipjes, een grotere nestschommel en de afronding van de grote klimtoren.

 

Verrassender was nog dat het ons gelukt is om de paden nu al te laten verbeteren. Wie had dat gedacht? Met dank aan het bedrijf Denli sierbestrating en aanlegservice uit Mill hebben we het voor elkaar gekregen om het pad rolstoel-en buggyvriendelijk te krijgen. De reacties van bezoekers zijn nu heel positief. Hoe gaaf is dat? Denli heeft ook ons gave blotevoetenpad gemaakt.  

 

Fase 1 is bijna voltooid. In de eerste week van september komt er nog een wipwap. Verder komt er nog een gereedschapshok en wordt de container aangekleed met een hele mooie voelmuur. Daarna gaat de voorzitter van stichting Recreatie en Meer aan de slag met de verantwoording van het geheel naar de Rabobank, fonds maatschappelijk projecten en de fondsen NSGK, Oranjefonds, Vaillant fonds, Stinafo, stichting SFO , Dowilvo en het prins Bernhard cultuurfonds die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Uiteraard willen we nogmaals ook al onze sponsoren en de vrijwilligers bedanken.

 

Op dit moment kunnen mensen nog geen vrijwillige bijdrage doneren in de speeltuin. Dit wordt namelijk nog gemaakt. Echter rekenen we er wel op dat mensen ons project ondersteunen door bijv. deze maand nog hun lege flessen in te leveren bij de Plus Verbeeten Overloon of bij de Jumbo in Boxmeer. De totale opbrengsten hiervan worden namelijk opgehoogd door de plus regeling van NSGK. Met deze opbrengsten kunnen we o.a de paden onderhouden waardoor we kunnen voldoen aan toegankelijk toerisme en recreatie.

 

Tot slot hebben we een geweldige reactie mogen ontvangen van Erik Jansen, toeristisch manager RBT Land van Cuijk. Zijn reactie: “Alles wat je er ziet kun je samenvatten in één woord: ‘wow!’. En dan ‘wow’ niet alleen in de betekenis van ‘wat geweldig’, maar ook als afkorting van World of Welcome. Want dat is wat je daar in het museumpark in Overloon ontmoet: een warm welkom. In alle opzichten. “

 

Voor de actuele openingstijden en andere informatie zoals toiletgebruik verwijzen wij u naar onze website; www.speeltuinboxmeer.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

14-07-2018

Samenspeeltuin Gewoon Buiten Land van Cuijk nadert de opening

 

Overloon:  Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Het bestuur van Recreatie en Meer heeft ervoor gezorgd dat de samenspeeltuin Gewoon Buiten twee maanden eerder dan gepland haar deuren heeft geopend voor bezoekers.

 

Zaterdag 14 juli was het om 10:15 was het bijna zover. Vele bezoekers, sponsors, vrijwilligers en de media kwamen naar de feestelijke opening van de samenspeeltuin Gewoon Buiten te Overloon. Overal kwamen de bezoekers vandaan en om 10:30 was het grote moment daar. Ramon Roelofs (voor velen bekend als DJ Charlie Lownoise) kwam gesponsord de opening verzorgen. Speciaal vanuit Den Haag kwam hij zoals hij het zelf noemde ons paradijsje in het Land van Cuijk bezoeken. Ramon werd omringd door Theo Weenink, Renuka van Gaal, Harald van Gaal, burgemeester van Soest en wethouder Verstraaten.

 

Ramon was onder de indruk van hetgeen we gerealiseerd hebben en benoemde dat ook. Dit werd ook bevestigd door de burgemeester van Soest. Mensen vanuit Overloon, gemeente Boxmeer, Cuijk, Mill, Grave, Sint Antjonis, Malden, Nijmegen, Venray en Volkel bezochten de speeltuin. Op het eind van de dag hebben we bijna 500 bezoekers geteld in onze SAMENspeeltuin. Mensen van het thomashuis, de seniorengroep van camping de Oda Hoeve uit Kessel, buurtbewoners, mensen van het AZC. Je kon het niet bedenken of mensen waren er. Mensen met of zonder kleurtje,  mensen in een rolstoel, scootmobiel. Mensen met kinderwagens. Rijk of arm, senior of junior. Echt verbondenheid op het hoogste niveau.

 

De bezoekers hebben voor maar liefst €175 gedoneert als vrijwillige bijdrage. Wim Geurts is iets hufterproofs aan het maken voor de toekomstige vrijwillige donaties in de speeltuin. Tot die tijd kunnen mensen vrijwillige donaties doneren op het volgende rekeningnummer: NL73RABO0305938487 tbv TJG Weenink.

 

 

 

Verder hebben ook diverse mensen zich aangemeld als vrijwilliger. Ook hier gaan we na de vakantie een plan voor maken hoe dit verder vorm te geven.

 

 

 

De komende weken hopen we ook vele toeristen  te trekken, want ja het is immers zomervakantie en een waanzinnig mooie locatie voor een dagje uit. Wij bedanken alle sponsors die deze dag tot een succes gemaakt hebben zoals WOWballonnen, de Papegaai, Plus Verbeeten Overloon, Oorlogsmuseum Overloon, Maxifun, Actio Verhuur Rent a Tent Boxmeer, Rembrandt IJssalon, Empire Entertainment air4 events, Fotograaf Albert Hendriks en de DA Drogisterij parfumerie Overloon en natuurlijk onze DJ’s: DJ Charlie Lownoise, DJ Chris Odd en DJ Frank en zuster Christa voor het schminken.

 

 

 


02-07-2018: vandaag kwam Jac de Cock langs met een verrassing. Hij heeft een vogelnest en een wilgenhut voor de speeltuin gemaakt. Het ziet er waanzinnig en heel natuurlijk uit. Ik weet zeker dat de kleine kinderen dit heel gaaf zullen vinden. Echt waanzinnig


01-07-2018: vandaag is onze derde nieuwsbrief naar alle geïnteresseerden verstuurd, zie verder het tabblad nieuwsbrieven op onze website, dit is slechts pagina 2. Verder heeft Harald van Gaal met Jasmijn verder gewerkt aan het plateau van de hoge zandbak. Hier kunnen mensen/kinderen in een rolstoel ook bij de zandbak spelen. Het is nu zover klaar dat het pad hieronder verder klaar gemaakt kan worden. Weer iets wat we kunnen afronden... Nu is het wachten op het zandbakzand.


30-06-2018: vandaag waren er een heleboel vrijwilligers die kwamen helpen met het maken van de zandbak, het podium en het poten van de plantjes. Het is fijn dat zoveel mensen enthousiast zijn en hun steentje bijdragen aan onze samenspeeltuin.


28-06-2018: Wat fijn dat ook Arie Arts boomverzorging ons gesponsord wilde helpen met het freezen van 3 stronken die in de weg stonden voor de speeltoestellen. Echt top dat deze zorg nu ook weggenomen is... Het voelt heel goed dat we aan alle kanten zo geholpen worden, het draagvlak is echt enorm...


26-06-2018: Wauw waanzinnig, wij zijn ontzettend trots op onze uitnodiging voor de opening. Dank je wel @Ton van Raaij en @Harald van Gaal


11-06-2018 Vandaag zijn de schommels in elkaar gemonteerd en is er hard gewerkt aan het opbouwen van het behendigheidsparcours. We zijn heel benieuwd wat er de komende dagen allemaal gemaakt gaat worden? Volg jij ons ook?


 

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het vlak maken van het terrein, het uitpalen van de paden met behulp van Finitor, een activiteit van Basten landmeetkunde. Zij hebben goed werk verricht op zaterdag 2 juni.

 

Ook zijn op woensdag 6 juni de speeltoestellen van Kompan uitgezet en er is op 8 juni gestart met ontgraven en aanvullen van het zand voor de grote speeltoestellen door Langen grondverzet in opdracht van Verberk Grond-en Wegenbouw  . Ook is Denli sierbestrating en aanlegservice op de locatie langs geweest, zij gaan een blotevoetenpad voor in de speeltuin maken.

 

Een dag later stond in het teken van de kruipbuizen, Maessen grondverzet regelde aldaar meteen een loader. Ook het transport van Theunissen staalbouw was super geregeld,  de kruipbuizen zijn inmiddels op onze locatie afgeleverd.

 

Daarnaast is Harald van Gaal de afgelopen weken bezig geweest met het prefabriceren  van de hoge zandbak en het podium, want op 23 en 30 juni gaan verschillende vrijwilligers hiermee aan de slag.

 


Hoe waanzinnig is dit? Wij willen natuurlijk zoveel mogelijk mensen naar onze speeltuin toe trekken en hoe kan dat beter dan op deze manier. Dank je wel Ton van Maay Media en Reclame voor het fantastische ontwerp en Aben reclame te Cuijk voor de uitvoering. We zijn er stiekem best wel trots op dat we alweer zover zijn gekomen. Iedere week komen we een stuk dichterbij de opening.


30-05-2018: Vandaag is er een loadertje geweest die het terrein mooi vlak en egaal heeft gemaakt, zodat er van het weekend al het een en ander uitgepaald kan worden. Waanzinnig zo groot als het terrein is...Wordt vervolgd!


We hebben de naam van onze steunstichting moeten veranderen in Beperking zonder Drempels Land van Cuijk. Wij zijn de notaris Vierlingsbeek en Eye Catch Design erg dankbaar voor alle snelle hulp die ze geboden hebben, waardoor wij hier niet teveel tijd en energie in hoefden te steken, zodat we ons kunnen focussen op de uitvoering.


25-05-2018: Vanavond waren we uitgenodigd bij de ondernemersavond in Hoeve de Knol. Een prachtige locatie waar werd verteld hoe je gebruik kunt maken van de kwaliteiten van de vergunninghouders in de gemeente Boxmeer. Het was een fantastische avond, waar we veel hebben kunnen vertellen over de speeltuin, maar wellicht kunnen vergunninghouders ook iets betekenen voor onze speeltuin. Wordt vervolgd


11-05-2018: Vandaag zijn Harald en Ton samen op pad geweest om inspiratie op te doen voor de infoborden. Ton is daarna aan de slag gegaan met het ontwerp voor het bord en ook dit ziet er nu al waanzinnig uit. We worden steeds trotser op het geheel en kunnen bijna niet wachten.


08-05-2018 Vandaag kwamen we samen met Piet Verbeeten, Wim Geurts en het gehandicaptenbelang in verband met de picknicktafels. Het was een constructieve avond waar een mooi plan gesmeed is waar het thema verbondenheid weer in terug te vinden is


01-05-2018: Vandaag kwam onze eerste nieuwsbrief uit en daar waren we natuurlijk heel trots op. De eerste reacties waren al gelijk positief. Behoorlijk wat mensen hebben via de website zich aangemeld voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. We zien dat aantal graag groeien, vandaar dat we contacten hebben gelegd met de dorpsraad van Overloon, Vierlingsbeek en Maashees. Ook op ons Thuus plaatsen we onze nieuwsbrief maar ook andere berichten. We willen uiteraard een zo groot mogelijk bereik!


28-04-2018: Zowel Harald en ik zijn vandaag gestart met het maken van de nieuwsbrief. We hebben een gaaf idee bedacht en gaan hier de komende dagen aan werken. Op 1 mei willen wij de nieuwsbrief gaan versturen, dus er staat druk op de ketel. Vanaf 1 mei kun jij je abonneren op onze nieuwsbrief. Houd onze website in de gaten!


26-04-2018: Piet Verbeeten is vandaag op bezoek gekomen en hij is bezig samen met Wim Geurts om picknicktafels te ontwerpen en sponsoren aan ons. Piet heeft het geniale idee hoe zij met de picknicktafels de verbondenheid tussen mensen kunnen stimuleren. Word je hier ook nieuwsgierig naar, abonneer je dan op onze nieuwsbrief, want in de volgende nieuwsbrief in juni of juli zullen we het geniale idee onthullen..


26-04-2018: Vandaag heeft Theo een gesprek gehad bij de Regiobank. Dit bedrijf is het eerste bedrijf wat ons sponsorformulier ingevuld heeft en ook zij gaan de komende 3 jaar ieder jaar €100 aan onze stichting overmaken. We gaan vanuit dat er ook vele bedrijven zullen gaan volgen. Ton van Raaij heeft immers een ontzettend mooi en aantrekkelijk sponsorpakket voor ons samengesteld.


25-04-2018 Vandaag een gesprek gehad met een man uit Boxmeer. Hij gaat voor 3 jaar lang ieder jaar €100 sponsoren. Wauw, het eerste schaap is over de dam, we gaan ervan uit dat er vele zullen gaan volgen.


23-04-2018: Vandaag een gesprek gehad met Bianca van proef Italië. Ook zij wil een bijdrage leveren aan de speeltuin en doneert een x bedrag aan de speeltuin. Haar slogan is: You have a dream - we want to be part of it


03-04-2018: Vandaag zijn we met het bestuur in gesprek gegaan met de omwonenden van het museumpark. Restaurant het Museumzicht heeft hiervoor haar locatie beschikbaar gesteld en iedereen kreeg een drankje. Het bestuur had een agenda gemaakt en de opkomst was groot. Het is een gezellige en informatieve avond geworden en ook de buurtbewoners zijn enthousiast (geworden) over ons project.


29-03-2018 We zijn gestart. De bomen zijn gekapt, de wortels gefreesd, de takken opgeruimd, de boomstammen zijn weg en de huidige bomen zijn bekeken en daarvan worden de dode takken nog verwijderd. Dit alles is gebeurd met dank aan de volgende sponsoren; www.denoudengroep.com, obtadelinde.nl en www.vakantievilla-sauerland.nl

 


21-03-2018: vandaag het waanzinnige bericht gekregen dat we een leuke bijdrage ter waarde van €5000 euro van onze gemeente gaan krijgen.

Hier zijn we heel blij mee, want hiermee kunnen we onze begroting zo goed als dekkend maken. Volgende week zullen we de puntjes op de i gaan zetten. Op 7 april gaan we de schop in de grond steken, dus we gaan nu hard aan de slag om van deze mooie mijlpaal een speciaal moment te maken.


21-02-2018 Vandaag een nieuwe vrijwilliger op gesprek gehad. Zij wil ons graag gaan ondersteunen en deze mevrouw heeft organisatietalent. Dat komt goed uit, want we hebben te horen gekregen dat we in de zomervakantie het goede doel zijn van de goede doelenbus van de Plus Verbeeten in Overloon. Fijn dat deze persoon dit wil gaan oppakken, coördineren en er een groot succes van wil gaan maken.


19-02-2018: vandaag vergadering gehad met Johan en William erbij. Het wordt vanaf nu echt spannend, we gaan aan de uitvoerende fase beginnen. Wat zijn de taken? Hoe gaan we alles plannen? Hoe verdelen we de binnen gekomen budgetten? Er komt nu veel meer werk op ons af, dan we al gehad hebben. We hebben al heel veel beren gezien, maar we zien het nu voortaan als uitdagingen. We zijn benieuwd welke uitdagingen ons nog te wachten staan. De bomenkap is de eerste stap die we nu moeten gaan regelen.


14-02-2018: Na een lange, intensieve zoektocht naar een geschikte locatie en nog een spannende afwikkeling met vergunningverlening is het dan uiteindelijk gelukt. Vandaag Speeltuin blij kunnen maken met een geweldige "valentijnspost", aldus Jeroen Verhoeven van Geling advies. Yes de vergunning is binnen.


19-01-2018: De dag dat we van Jan Linders Boxmeer onze half jaar cheque kregen ter waarde van 376 euro en voor heel 2017 hebben we een totaal bedrag opgehaald van maar liefst 944 euro. Dit bedrag geeft in onze ogen symbolisch aan hoe groot het draagvlak is...We hebben enkele activiteiten georganiseerd en vele actieproducten verkocht. Echter hebben ook vele mensen hun lege flessen ingeleverd en de bonnetjes in onze zuil gedaan. Dank je wel voor iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.


28-12-2017: vandaag kregen we bericht van Stinafo. Zij doneren 4000 euro voor de aanschaf van verschillende speeltoestellen voor kinderen met een beperking. Op deze manier kunnen wij op korte termijn een speeltuin realiseren die voor alle kinderen toegankelijk is. Hoe gaaf en bijzonder is dat?


23-12-2017: Geloof in die ene reden waarom het wel kan....Vandaag kregen we het verrassende bericht van het oranjefonds dat we een maximaal bedrag van 15.000 euro krijgen. Door deze bijdrage krijgen we steeds meer vertrouwen en draagvlak en dat voelt goed. We zijn nu al een hele tijd op weg en komen steeds dichterbij de uitvoeringsfase.


08-11-2017 Vandaag ontvingen wij dankbaar een brief van DR C.J. Vaillant Fonds dat wij 15.000 euro krijgen voor de Stichting Beperking zonder Grenzen met als tegenprestatie dat wij een bedankbrief schrijven gericht aan de Landelijke Vereniging van Crematoria, T.b.v. het Dr. C.J Vaillant Fonds. Uiteraard hebben wij een brief gemaakt en gemaild. Binnenkort ontvangen wij dit geweldig gulle bedrag op onze bankrekening van dit fonds en inmiddels staat de teller al op 69.000 euro. Hoe gaaf is dat?


10-10-2017 Geweldig om opnieuw een mail van de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen te krijgen dat onze aanvraag voor het fonds maatschappelijke projecten gehonoreerd wordt vanuit de Stichting Beperking zonder Grenzen. Met dit bedrag kunnen we de speeltuin toegankelijk maken voor kinderen met een beperking en we kunnen er een speciaal speeltoestel voor aanschaffen, dus dit zijn de kadootjes waar we heel vrolijk van worden. De teller gaat nu al over de 50.000 euro.


09-10-2017: vandaag bericht gekregen van de Amantia Stichting dat we 1000 euro krijgen als bijdrage voor de dagbesteding. Het was fijn om zo'n bericht te krijgen. We moesten nog even ons rekeningnummer doorgeven en binnen een paar dagen krijgen we het geld op de rekening van Beperking zonder Grenzen gestort.


02-20-2017: Vandaag een kort overleg gehad met Toon Hendriks. Samen hebben we weer een plan gemaakt voor de komende weken en een to do lijst, zodat we weer vol energie verder kunnen om weer een stap dichterbij ons doel te komen. Fijn om zo'n gedreven man met zoveel kennis en netwerk in ons team te mogen hebben.


28-09-2017 Vandaag een gastles mogen verzorgen aan studenten van de Hogeschool. Aan de hand van het businessmodel canva mochten zij komen met hun ideeen met betrekking tot de speeltuin. het was heel bijzonder om te ervaren dat studenten die geen kinderen hebben zo bereidwillig waren om mee te denken en met hele goede suggesties kwamen zoals bijv. het ontwikkelen van apps, zodat de speeltuin een speeltuin wordt die past bij de ontwikkelingen in onze huidige samenleving. Weer met een rugzak met informatie naar huis gegaan en dit is natuurlijk erg motiverend.


22-09-2017: Vandaag kwam Jeroen Verhoeven op gesprek. Hij had zich weer goed voorbereid en kon me precies vertellen wat er nog nodig is om de vergunning te kunnen gaan aanvragen, zoals bijv. een noordpijl op het ontwerp. Na samen een to-do lijstje te hebben gemaakt, konden we hiermee weer vooruit en dat maakt dat we weer een stap dichterbij komen.


18-09-2017 Samen met Toon Hendriks op gesprek geweest bij twee bestuursleden van de serviceclub kiwanis. Na een uitgebreid gesprek waren deze twee heren bereid om in gesprek te gaan met hun achterban en hebben een week later te horen gekregen dat zij 500 euro willen gaan doneren aan ons project. We zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee.


16-09-2017 Vandaag kregen we een brief binnen van de stichting SFO. Zij zijn bereid om ons een bedrag van 5000 euro te doneren voor de Stichting Beperking zonder Grenzen. Daar zijn we natuurlijk ook heel blij mee, want onze speeltuin wil namelijk de speeltuin voor iedereen toegankelijk maken, dus ook voor mensen met een rolstoel, rollator, scootmobiel of mensen met een buggy. Wat fijn dat de fondsen ons zo ondersteunen. We wachten uiteraard vol spanning op de volgende brieven met toezeggingen.


13-09-2017 Vandaag een brief gekregen van het Prins Bernard Cultuurfonds. In de brief hebben we een toezegging gekregen van maximaal 7500 euro. Deze toezegging is mede mogelijk gemaakt dankzij het Buurtnatuur-en Buurtwaterfonds Noord-Brabant. Zo'n brieven zijn natuurlijk zeer welkom. Bianca Pouw van eco-units gaat dit verder voor ons oppakken en uitwerken zodat we van deze gelden iets met een eco-unit in de speeltuin kunnen gaan opzetten en dat is ook zeer welkom. De eco-unit wordt namelijk een prachtig exemplaar die de twee gebieden van de speeltuin met elkaar zal verbinden en waar mensen in een rolstoel onder kunnen schuilen als het namelijk gaat regenen.


13-09-2017 Samen met Toon Hendriks naar de bedrijvig Land van Cuijk beurs geweest. We hebben verschillende bedrijven benaderd met betrekking tot eventuele sponsoring en de meeste bedrijven hebben aangegeven dat we langs mogen komen voor een gesprek. Dat was echt fijn om te ervaren. Het is fijn om met iemand te mogen samenwerken die vele ondernemers kent en kennis van zaken heeft.


08-09-2017 Vandaag weer een activiteit bij de Jan Linders gehad en wat was het fijn om te ervaren dat het draagvlak blijft groeien. Mensen die boodschappen deden wilden alle ontwikkelingen aan horen en er deden weer veel kinderen met de activiteiten mee. Fijn dat de gamma en de passand de materialen wilden sponsoren, waardoor we de volledige opbrengst weer aan de speeltuin konden doneren. #Dankbaar


01-08-2017 Samen met Jeroen Verhoeven van Geling advies en Peter Claassen vond er vandaag een gesprek plaats over de aanvraag van de vergunning. Dankzij de goede voorbereidingen van alle partijen verliep het gesprek vlot, soepel en heel relaxt. Na het flora-en faunaonderzoek kan alles verder soepel verlopen en zou de aanvraag voor de vergunning begin september aangevraagd kunnen worden, precies volgens planning. De meeste fondsen hebben aangegeven in oktober onze aanvragen te beoordelen, dus dat valt mooi samen. Met een gerust gevoel kunnen we de vakantie instappen.


27-07-2017 Vandaag kregen we kans om ons te presenteren tijdens de Braderie in Overloon. We hadden een kraampje gekregen alwaar we wat enveloppen op hadden gelegd, stickers, pennen, notitieblokjes en flyers. Door de playmobielpoppetjes lokten we mensen naar ons toe en konden we makkelijk een praatje maken. Het was heel bijzonder dat iedereen enthousiast was, met wie we aan de praat raakten. Mensen gaven aan dat ze ons volgden via Facebook, via de website en via de media. Ze waren kei trots op ons en wensten ons veel succes. Ook toeristen die voorbij kwamen lopen, gaven aan dat ze zo'n speeltuin misten hier in de regio en zeiden dat ze graag terug kwamen als de speeltuin er zou zijn. Ook zij waren erg nieuwsgierig.


24-07-2017 Vandaag stond het dag in het teken van de wielerronde.  Het was fijn om te ervaren dat vele kinderen en hun ouders ons wilden ondersteunen tijdens het uitdelen van de flyers en de enveloppen. Om 18 uur was de groep compleet en mochten we ons in de karavaan toevoegen. Het was bijzonder dat iedereen ons project wel kende en dat bleek ook uit de vele enthousiaste reacties van mensen uit het publiek. Het publiek liet ons weten dat ze blij zijn dat we zo'n lange adem hebben en nog steeds doorgaan om deze droom te realiseren. Op naar de volgende activiteit....


20-07-2017 Vandaag kreeg ik een bericht dat alle enveloppen, brieven en stickers binnen waren, werk aan de winkel dus. Eenmaal bij Maay aangekomen te zijn, kreeg ik meerdere dozen mee naar huis, om precies te zijn zat mijn auto bijna vol. Eenmaal thuis aangekomen, gingen we de brieven in enveloppen doen. Ik dacht nog even oh dat doen we wel even, toch bleken er meer uren in te gaan zitten dan verwacht. Meer dan 1000 enveloppen hebben we klaar gemaakt voor de wielerronde. Kinderen blij maken met een sticker, volwassenen met een kortingsbon en aandacht vragen voor de speeltuin met een waanzinnig mooie brief, hoe gaaf is dat? Wij zijn er klaar voor...


19-07-2017 Wat een dagje zo. Vanmorgen eerst onze nieuwe flyers via de post ontvangen. Vervolgens een mooie canva gemaild gekregen via een stagiaire van eco-units die we op Facebook geplaatst hebben. In de middag een telefoontje gekregen dat er mogelijk een bedrijf is die een container beschikbaar heeft voor ons project, het is gewoon niet te geloven hoe iedereen met ons meedenkt. Volgende week mogen we op gesprek komen. Verder diverse fondsaanvragen ingediend, dat wordt nu wel heel spannend.


17-07-2017 Vanavond stond de overdracht centraal van de oude bestuursleden van Stichting Beperking Zonder Grenzen Land van Cuijk naar enkele enthousiaste nieuwe bestuursleden. Wat een constructieve vergadering waarin meteen een aantal slagen gemaakt zijn, zo werd er ook nagedacht over het maken van een professionele website, het ontwikkelen van een eigen huisstijl etc. Het gaf iedereen energie, zodat er al meteen wat data geprikt konden worden voor de start na de vakantie. Deze stichting gaat onze stichting ondersteunen met enkele zeer ervaren ouders die de doelgroep kinderen met een beperking goed kennen. Hoe fijn is dat om je team aan te vullen met zeer gepassioneerde mensen. Teamwork makes the dream work.


15-07-2017: om 10 uur vanmorgen was het zover. We mochten onze cheque gaan ophalen bij de Jan Linders. Ook nu ging het weer om een bedrag van meer dan 500 euro en dat vinden we heel bijzonder. Het is fijn dat ook het draagvlak in Boxmeer zelf weer aan het groeien is en dat mensen ons zo willen helpen om het totale bedrag binnen te halen. Het is weer een mooi bedrag wat de verbondenheid waar wij naar streven onderstreept. Dit geeft weer energie voor de volgende acties.


Vanmorgen belde Ton van Raaij van Maay Design, hij heeft leuke suggesties voor ons bedacht voor tijdens de reclamekaravaan van de wielerronde. Ook dit jaar mogen we hier weer met een leuke club kinderen aan meedoen. Bovendien heeft Eye Catch Design vandaag de puntjes op de i gezet voor het definitieve ontwerp van onze prachtige flyers die we ook kunnen en willen uitdelen tijdens de karavaan. We hopen natuurlijk een hoop sponsoren te bereiken. Daarnaast hebben we een brief van het secretariaat van Daags na de Tour gehad, dus we weten nu hoe laat we op 24 juli verwacht worden. Tot slot hebben we een groepsapp aangemaakt, zodat we er weer een leuke en gezellige activiteit van kunnen maken. Kom maar op met de wielerronde.


10-07-2017 Vanmorgen de laatste lege flessen door het apparaat gehaald bij de supermarkt Verbeeten, deze keer viel het wel mee met de diversiteit aan flessen dus de klus was zo geklaard. Ook vandaag weer een leuk bedrag binnen gehaald. Binnenkort krijgen we een cheque van Verbeeten met de opbrengst. Vol verwachting klopt ons hart


07-07-2016 Vanmorgen vroeg al kennisgemaakt met het bedrijf van Louis Verberk. We hebben Louis onze prachtige ontwerp laten zien en met elkaar besproken wat Verberk eventueel voor ons kan betekenen met betrekking tot de paden/wegen in de speeltuin. Dit moet natuurlijk iets bijzonders worden, want hiermee hebben wij ons geprofileerd. Ook heel fijn om weer te ervaren dat ondernemers zoveel kennis en kunde hebben en dit zo met ons willen delen. Dit geeft enorm veel vertrouwen dat het project een succes gaat worden.


06-07-2017 Voor vandaag stond er ook nog een leuke andere klus voor onze deur, nou ja voor de deur van de supermarkt Verbeeten in Vierlingsbeek. Alle tot nu toe ingezamelde flessen door de SKOV-scholen mocht Renuka door het apparaat heen doen, zodat we wisten hoeveel flessen er ingeleverd waren en dat we bonnetjes zouden hebben. Ook dit was een grote uitdaging want er waren heel veel lege flessen ingeleverd en niet alleen maar van de plus. Er waren ook flessen van de jumbo, van de lidl en van de aldi. Deze hebben we in de auto (rugzak) van Renuka vervoerd en later op de dag naar andere supermarkten vervoerd. Bij de lidl hebben we voor 32,50 opgehaald, aldaar waren ze ook erg onder de indruk hoeveel met hoeveel lege flessen we aankwamen. Dank je wel lieve mensen voor jullie bijdrage. Wordt vervolgd.


06-07-2017 Vorige week hadden we weer een mail van de gemeente gekregen waarin enkele uitdagingen beschreven stonden. In eerste instantie wisten we niet hoe we dit moesten aanpakken en ineens wisten we het laten we Jeroen Verhoeven van Geling advies benaderen. Deze beste man heeft ons al zo vaak uit de brand geholpen en zo ook vandaag weer. Jeroen heeft zich in de mail verdiept en zich goed voorbereid op het gesprek met ons. Door zijn rustige houding kon hij ons weer gerust stellen en hebben we weer een beer van de weg gejaagd. Dank je wel hiervoor Jeroen. Over twee weken gaat Jeroen met ons mee naar de gemeente en daar zijn wij uiteraard heel blij mee.


30-06-2017

Deze ochtend stond in het teken van een gezellig gesprek in een Boxmeerse winkel. Wij waren namelijk op zoek naar een professionele map waar we de tekeningen van speeltoestellen kunnen doen, zodat we onze prachtige beeldmateriaal tijdens de komende sponsorgesprekken vol trots kunnen laten zien. Ook nu voelen we weer dat het fijn is dat iedereen waar we op gesprek gaan van betekenis wil zijn.


29-06-2017

Vanavond stonden er twee bijzondere activiteiten op het programma. Samen met enkele kinderen van de kinderraad hebben we veel lol gehad tijdens het maken van een filmpje voor onze crowdfundingsactie waar we binnenkort mee van start gaan. De kinderen mochten ieder om de beurt een zin zeggen op een leuke manier, een beetje in de trant van praatjesmakers. Dit verliep boven verwachting onder leiding van coach Astrid Schut en Albert Hendriks die filmde. Veel lol, humor en plezier. Deze week gaat Daphne van Daphne Design van alle de fragmenten met logo's, ontwerp en foto's een filmpje in elkaar monteren. Ook nu zijn we weer erg benieuwd wat het resultaat hiervan zal zijn.

 

Ondertussen dat wij bezig waren met het maken van het filmpje heeft onze penningmeester Theo contact met mensen die in het bestuur van Stichting Beperking zonder Grenzen willen treden. Het fijne hiervan is dat dit 3 mensen zijn die passie met de doelgroep mensen/kinderen met een beperking hebben en 1 persoon een zeer ervaren en gedreven persoon is. Binnenkort volgt hierover meer.


26-06-2017

Vandaag kwam Twan Bierens langs tijdens onze bestuursvergadering. Twan wacht al 1,5 jaar vol spanning af, wanneer hij voor ons aan de slag mag met het werven van de fondsen. Hij heeft uitgezocht welke fondsen wij allemaal kunnen benaderen en het blijken er echt een heleboel te zijn, hoe fijn is dat? Om de fondsaanvragen compleet te maken, zijn we nog de laatste documenten aan het verzamelen zodat nog voor de zomervakantie de aanvragen de deur uit kunnen en dan wachten we vol smacht op de reacties.


21-06-2017

Vandaag kennis gemaakt met Davut Simsek. Hij heeft ons benaderd via de facebookpagina van de speeltuin. Hij heeft een eigen bedrijf genaamd mobiele pizza bakker Dafood en kwam met het waanzinnige voorstel om voor de speeltuin enkele tientallen pizza's te bakken en de opbrengst hiervan aan de speeltuin te doneren. Samen denken we nu na over een geschikt moment hiervoor. Het voelt echt goed dat zelfs mensen uit andere culturen achter ons project staan, ons volgen en met spontane acties ons benaderen.


20-06-2017

Yes, vandaag hebben we een bevestiging gekregen dat het ontwerp is goedgekeurd. Ook hebben we het prachtige logo ontvangen, welke Eyecatch Design voor ons ontworpen en gesponsord heeft. We zijn heel dankbaar hiervoor. Vanuit allerlei hoeken worden geholpen en benaderd, wat is het fijn om te ervaren dat er zoveel draagvlak is voor ons mooie project waar verbondenheid het sleutelwoord is.